torsdag den 17. februar 2011

En slags afvænning/eksperiment # 1

Næh, denne gang er det hverken sukker, hvedemel eller remoulade ... men derimod...
SHAMPOO.

Jeg så en tråd på et forum, hvor der var een, der spurgte hvor mange, der egentlig havde droppet shampoo'en. Så jeg læste lidt og kiggede billeder og så torsdag i sidste uge, besluttede jeg at give det et skud!
Så idag er det 9 dage siden, jeg sidst skummede håret op med sæbe!

Jeg vasker normalt hår hver anden dag, for der er mit hår fedtet og klør også nogle gange. Så jeg var lidt spændt på, hvordan hovedbunden ville reagere.
Til min store overraskelse kløede det slet ikke! Mit hår var fedtet, jotak, men det var ikke sååå slemt igen.
Jeg vaskede bare mit hår med vand og jeg børster det med en natur-børste med vildsvinehår (som btw er helt fantastisk!). Man fordeler fedtet i hele håret bedre med en sådan børste - og nu forstår jeg hvorfor prinsesserne børstede deres hår 100 gange hver aften..

For et par dage siden var mit hår så klistret, at det var tid til at prøve et par gamle tricks; æggeblomme og eddike!
Og halløj hvor det virkede! Mit hår blev bare "super- NAJS" og var ikke længere fedtet.

Folk, der har gjort det her et stykke tid, reporterer at deres hår ændrer struktur og er lettere at sætte, nogle får fald eller krøller og det er i det hele taget en positiv og overraskende oplevelse.

Jep, så det er et af mine projekter for tiden ;-)

5 kommentarer:

Jennie sagde ...

Kan kun bakke op. Bruger shampoo en gang hver 14. dag, og det er kun når jeg glatter det. Ellers ikke, så skylder jeg med eddikekur (godt mod alt det kalk i vandet) og bruger dog balsam, så jeg kan rede håret ud med fingrene. Opdagede, at det er sådan mit hår har det bedst, jeg får flotte flotte krøller, og mit hårbund er holdt op med at klø, som det ellers gjorde meget i årevis. Hurrah for No-poo!

Katrine sagde ...

Sejt! :-)

Giannina sagde ...

'Tis totally true!
Ingen idé, hvorfor h**** jeg bruger shampoo nu - da jeg var mindre (indtil jeg var 16-17) havde jeg hår ned til røven og brugte kun æggeblommer, øl, eddike og olivenolie i håret.
Det eneste "natur", jeg bruger lige nu, er kokos-olie én gang om ugen - som kur. Det er så også helt fantastisk. Men når jeg tænker tilbage, havde jeg det smukkeste hår dengang - og nu...?! &%#¤&&/¤
Så tror virkelig, jeg også vil gå "back to nature" - det er i det hele taget ikke sundt at vaske hår og krop for tit (andet end vand).
Hver sommerferie "træner" jeg det til ikke at blive vaslet så tit - men når jeg så starter i skole igen og vil være "pæn", korkser projektet :-/
Så fra nu af (såsnart min flaske er tom): Hurra for No-poo! :))

Giannina sagde ...

P.S.: Bruger også kun en bred kam og vildsvinehårbørste - it's magic! :D

Katrine sagde ...

Du er for sej! Det er dét, jeg altid siger ;-)