fredag den 8. januar 2010

Nihao Yisheng


Igår tog vi Saxe til den kinesiske læge. Han blev bare ved med at hoste og slime og snotte og ha' mærkelig mave - og hans underlige udslæt på ryggen gik bare helt amok. Så nu havde Moren fået nok og bestilte tid hos Dr Hao ved Svanemøllen!
Jeg tænkte, at "det hér er der sgu ingen almindelig læge, der kan gennemskue" - så afsted med os!
Da lægen først så ham, sagde hun: Jamen, han ser jo glad og frisk ud!
Og jeg forklarede, at sådan er han (heldigvis) næsten altid - også når han er syg.

Saxe sagde NIHAO, hun hørte på vores historie, tog hans puls og ville så se hans tunge.
Nu havde Saxe glædet sig til at vise lægen sin tunge(!), så det var nemt nok. Og lægen var meget imponeret!
Dernæst kom "massøsen" og Saxe fik trøjen af og blev lagt på ryggen. Hun gik rigtig til den og han lå fint stille. Han grinede nogle gange, da han blev masseret på lungemeridianen, for han er utrolig kilden.
Så var det om på maven og han skulle ligge med ansigtet ned i hullet på briksen. Og det gjorde han bare! Nul vrøvl. Og der lå han i yderligere 5 minutter og fik kinesisk rulle-massage op og ned af rygraden.
Damen viste mig, hvordan jeg fremover skal massere ham hver aften, så hans lunger og milt kan komme på toppen igen. Godt vi har en briks herhjemme!

Bagefter kom lægen tilbage igen og gav ham akupressur på lunge-, tyktarm- og mavemeridianerne. Så var det om på maven igen og hans ryg blev gnedet hårdt med en slags spatel af horn. I lang tid! Tilsidst kunne han ikke mere og pev lidt.
Om på ryggen og kun ligge i underbukser. Så fik han akupressur på benene og det var så rart, at han var liiige ved at falde i søvn.
Men SÅ kom nålene frem, og så skulle der ikke soves mere!!
"Av nål!" sagde han og græd og vi måtte alle 3 holde ham, så hun kunne stikke de nødvendige steder.
Bagefter bad han om et stykke papir, så han kunne tørre øjnene og næsen.


Lægen var meget imponeret af ham og spurgte forundret, hvordan vi dog havde opdraget ham??
Vi kunne berolige hende med, at hjemme er han knapt så eksemplarisk ;-)

I nat sov han helt igennem *Jæj* og hans ryg ser ikke så aggressiv ud mere.
Imorges fortalte jeg dagplejefar, at Saxe ikke må få dyr/ting fra havet, gær, sukker, surt og koldt vand. Og Saxe fortalte ham, at nåle gør AV!
Dagplejefar skulle også lige høre, hvilke meridianer, der skulle masseres, for det ville han da gerne lige gøre, når Saxe skulle sove.
Hvor læx er det ik' lige?!?

Katrine - med den sejeste gå-til-lægen dreng!

4 kommentarer:

julie_a sagde ...

Ai. Dr. Hao!!! Hun er så dygtig. Jeg havde engang noget mega voldsom eksem på begge hænder. Jeg fik diverse hormoncremer, strålebehandling og lys behandling og hudlæger osv, til sidst var de så ødelagt de hænder, at de revnede og jeg måtte have antibiotika for ikke at der gik infektioner i de åbne revner. Fedt at være bibliotekar med de hænder!!

Til sidst fandt jeg dr. Hao og fik akupunktur med massage 2 gange om ugen i 3 mdr. Ja, det ruinerede mig men eksemen gik væk og har ikke været tilbage siden.

God bedring til seje saxe!

Katrine sagde ...

Åååååårh-hår-hår! Hvad! Det er mange penge! Men peanuts for et godt helbred, minder min mand mig lige om. -Og han har jo naturligvis ret.
Hun er sej. Men nu hedder hun jo også Dr. God ;-)

Jennie sagde ...

Den der horn-spatel hedder gua sha. Fik engang en behandling med den i Californien, og den er behjælpelig med at fjerne chi-blokeringer. Man får også sådan nogle kirsebærrøde pletter, dér hvor det har virket. Fedt at høre man kan få en omgang med det her, og endda lige om hjørnet fra mig!

Katrine sagde ...

Okay! Jeg vidste (eller min mand vidste) Gua.. men ikke det sidste. Godt at vide :-)
Hun gav den rigtig gas og han blev knald-rød! Og næste dag så hans hud MEGET pænere ud. Desværre gider han ikke rigtig ligge stille herhjemme, så vi selv kan gøre det..