torsdag den 11. december 2008

Jul i Den Gamle By - og lidt i Den Nye.. oss'

Igår havde vi en deeeeeejlig dag!
Annette kom og hentede os i sin lille bil og så gik turen ellers til den store stad, Århus.

Først tog vi i Den Gamle By, hvor der blev julet igennem med de fiiiiiinste, flettede julehjerter, man overhovedet kan forstille sig. Juletræerne i de små hjem var pyntet så fint med fe-hår, engle, trommer og flag - som det sig hør og bør!


Vi blev trakteret med kæmpe klejner og en vanilllekrans, der bare smagte. *Uhm*
Hos den gamle isenkræmmer blev mandelgaven indkjøbt. Og inde i stuen hos en gammel kone, trådte Søren til og hjalp hende med at hænge en veluftende urt op over døren, hvor hun ikke selv kunne nå. Han fik en bid fedtemad med sild som tak. (Og han ku' li' det!)


Det var så fint derinde. Folkene var klædt så pænt på og frosten lå i et flot lag over hele urtehaven og på tagene. Kapervognene kørte med 2-spand rundt i byen med glade mennesker som passagere.
Vi så en stor udstilling af sprællemænd og nisser og Saxe sad på ryggen af mig og råbte "SE!", når han ikke havde munden fuld af vanillekrans.

Da vi blev trætte i benene og sultne i maverne, tog vi ind til centrum og fandt caféen "Sofies forældre". HIMLEN, for folk med børn på slæb!!!
Der var proppet med mødregrupper og babyer. Det var SÅ rart, at man ikke skulle føle sig i vejen, fordi man havde sit barn med.


Vi spiste sandwiches og drak kaffe og var lige ved at blive hængende... men vi havde ærinder, så vi trak i det varme tøj igen og smuttede ud i kulden.
Nogle af de allersidste julegaver blev købt og der blev kigget vinduer og drømt om alle de ting, man ikke lige sådan har råd til og Saxe tog en lur på ryggen af sin far.

Ved halv-fem-tiden kørte vi hjemad i tågen og den tætte trafik. Trætte og sultne, men glade indeni, fordi det havde været sådan en god dag! :-)


Katrine

1 kommentar:

Sandra Brix Lerche sagde ...

Du er bare så god til at beskrive tingene søde - du burde blive forfatter - se at komme i gang ;O) *SS*