tirsdag den 29. december 2009

Glædelig bag(h)jul !

Ja, så nåede vi igennem juledagene. Som sløje, men dog også mere begavede mennesker.

Vi skulle ha' været til Søster Lystigs fødselsdag på Ama'r, men den blev desværre aflyst i sidste øjeblik grundet en væmmelig omgang Roskildesyge. Æv, for den. For jeg havde brugt en hel uge på hendes gave, som jeg glædede mig helt uhæmmet til at se blive pakket op.
Så jeg måtte pænt vente nogle dage...

Istedet satte vi direkte kurs mod mine forældre - og det var jeg egentlig ret glad for, opdagede jeg, da vi i vores lille, blå Ford Escort Melody (oh yeah!) begav os ud på de sneglatte veje. Den klarede det nu egentlig ret fint. Men nu stod vores forrige bils helt nedslidte OG meget ulovlige dæk jo også helt frostklar i min ellers så ringe hukommelse!
Folk kørte forholdsvis pænt derude. Vi så en enkelt dame, der var havnet i grøften og een havde helt vildt travlt og overhalede os i rygende fart og gav mig adrenalin-sus i maven (og lysten til at fare ud efter ham og losse til hans bil!).


Dagen efter var vi på den tidlige bus mod Ebeltoft. Folk sad og sov i halvmørket og vi sad og prøvede at få Saxe til at ..æh... larme mindre. Man husker jo nok tiden fra FØR man selv havde barn!


Juledagene hos Svigerne var lige i skabet. Der var alt. ALT. Jeg åd og åd og jeg har det stadig lidt dårligt...
Vi fik den bedste and med den bedste sovs til! (Hvem havde troet, at and og kardemomme går SÅ godt i spænd?!?) Og ris á la mande og halløj. Og knas og kaffe og the. Og tegnefilm og Alene Hjemme. Og sne og is.
Svigerinden og jeg slog om (med en terning, altså) mandelgaven og jeg vandt. Jeg vandt den berygtede ROBOT-STØVSUGER!! (Læs om dens tvilling her) Min mand blev ellevild.. men jeg er altså stadig ikke helt overbevist om, at den er færdigudviklet nok til at kunne gå i handlen. Den fjoller jo bare rundt! Og tilmed rundt om møget! Nå.. men en funky gave, dét er det!


Vi fik nogle super-fine gaver! Jeg kan afsløre, at jeg skal ha' nyt tøj til næste år. *Gisp!* Og i skrivende stund kører en maskinfuld bleer sammen med de nye EcoBalls. Af mine praktiske forældre fik jeg "Kvinde Kend Din Bil" og dén skal jeg nok få god brug for!
Søren fik et viskestykke med en nisse på. Den var sendt helt fra USA og var nok årets mest mærkelige gave. (Han fik altså også andre ting, der by far overgik den).


Saxe drønede rundt alle dagene og trallede "julegaver, julegaver, juletræ, nissehue, julemand *hø-hø-hø*". Han var rigtig med og trampede rundt om træet og sang sin egen sang om forskellige folk med støvler på. Han holdte godt ud hele juleaften, men ved sengetid måtte han overgive sig og fik så også feber. Men humøret fejlede heldigvis ikke noget!


2. juledag tog vi tilbage til mine forældre til julefrokost. For jeg syntes egentlig, at jeg manglede at indtage tarteletter og fiskefileter..
Vi hyggede med familie fra nær og fjern og stoppede os med godter, som min mor havde tryllet frem (læs: hun have slidt og slæbt i køkkenet i flere dage).


Om aftenen trillede vi endelig hjem igen og Saxe hyggede sig på bagsædet og serverede "kaffe og 'lade" til sin nye Kaj-bamse og nisserne.
Men da vi trådte ind ad døren herhjemme, brændte han af feber og fik en rigtig dårlig nat.
Senere næste dag, så han dog ud til at få det bedre - og det hjalp helt sikkert også, at Farmor og Farfar kom på besøg et par dage og byggede Duplo-tårne og legede med traktor.

Tak for en dejlig jul til alle jer involverede! Nu vil jeg slå mave.

Katrine

Ingen kommentarer: