søndag den 14. september 2008

"Kagen er sød. Jeg vil ha' kagen med hjem!"

I anledning af svigermor's fødselsdag (som er idag *Hurra*), var vi inviteret til lækker, lækker aftensmad hjemme i Nedergade sammen med dem og deres dejlige venner. Jeg havde lovet at bage en kage. Eller flere faktisk, da svigerfar ville være sikker på, at der var NOK - og måske også lidt til dageNE efter ;-)
Jeg kiggede i min nye opskriftsbog, "Allergi-kogebogen", og fandt en glutenfri chokoladebombe af en lagkage, som de LOVEDE ville være en succes! Så jeg kastede mig ud i projektet.

Allerede fredag lavede jeg majsmels-muffins med citronsirup, for jeg havde på fornemmeren, at den dér lagkage ville komme til at tage noget tid. Godt tænkt!


Der blev bagt to kager, der hver skulle flækkes, så jeg fik fire bunde. Imellem lagene smurte jeg chokoladecreme bestående af mørk chokolade (70%) og piskefløde. Dog kom jeg hindbær i det midterste lag, for at give den lidt friskhed - og det var et godt træk, viste det sig.
Kagen blev tilsidst betrukket med resten af chokoladecremen. (Og det gjorde vores køkkenbord, komfur, gulv, køleskab og mine fingre forresten også...).


Den VAR en succes!! Der blev "Aaaarj'et" og "Nææh'et" og klappet. Og der blev fotograferet fra flere vinkler. Der blev tilmed MMS'et til en anden svigerdatter, så hun kunne se hvad der kunnes forventes af hende i fremtiden!


Vi fik et stykke med hjem idag, som vi har nydt her til aften. Den blev bestemt ikke ringere af, at trække et døgn!
Dén kan man vist godt lave igen en anden gang.

Bager *host* Jomfruen

3 kommentarer:

Annette sagde ...

Hej Yndlingssvigerdatter
Kagen var bare SÅ lækker og fin! Nu er vi så spændte på hvad du serverer til en kop-tår-kaffe i eftermiddag (se jeg er ved at lære Holbæksk).

Cirkus Rank & Freydi' sagde ...

Hehe. Uh, nu går der jo sport i den. :-)

(PS: Det hedder Holbæ'æksk)

Sus sagde ...

og kaff'