fredag den 12. september 2008

På æble-rov.

Her på Frederikkesminde er der et sted, de kalder "Frugt-plantagen". Der er dejlige træer med grene, der hænger tungt mod jorden, fyldt med modne æbler. *Uhm* Vi har lov at plukke dem. Der er blevet plukket og samlet i kurve og spande. Der er blevet lavet saft i litervis, så maskinen næsten brændte sammen.
Søren har hygget sig i køkkenet og tryllet ren æblesaft frem, men også æble/rødbede/gulerod/ingefær/citron-juice er et hit - og noget der kvikker, sku' jeg hilse at sige!

Vi kom til at tænke på, at før i tiden var æbler jo en delikatesse, en luksus, som man glædede sig til hvert år. Nu er det lidt en ligegyldighed, for man kan jo altid købe æbler. De ligger og rådner op på jorden - og det er jo en skam! Førhen gik ungerne på æblerov, men nu går de bare hen og køber en pose slik istedet...


Vi nyder at gå på æblerov i plantagen nu vi har muligheden for det.
Saxe syntes også det var skægt at bide af den dejlige, friske frugt :-)

Skynd jer afsted ud at plukke æbler! - De er her lidt endnu.


Søster Æblekind

2 kommentarer:

Sus sagde ...

Vi drukner! Vores gamle æbletræ smider om sig med frugt - hvordan laver man saft, fx?

Cirkus Rank & Freydi' sagde ...

Man køber en "Juicer" eller en "frugtpresser" (som er det samme) og helst een, der kan tage HELE frugter, så man slipper for alt det skrælleri. Vi købte vores i Føtex til 300kr. Det er vist en Melissa.
Kom i sving! :-)